keskiviikko 18. joulukuuta 2019

Panda, panda! - Sirkuseläimet pulassa (1973)


Panda! Go, Panda!: The Rainy-Day Circus
 on tarina trikooasuisista supersankareista, jotka yrittävät estää vaaleanpunaista avaruusmiestä saamasta itselleen niitä pahuksen taikakiviä joilla kuu-ukko pystyisi sitten lyömään hyviksiä vielä vähän lujemmin turpiin. Sitä ennen supersankareiden on kuitenkin vietävä taikasormus Tuomiovuorelle ja napattava kaikki Pokemonit. Lopussa hullu tiedemies kidnappaa Hämähäkkimiehen tyttöystävän, Ingrid Bergmanin ja Humphrey Bogartin tiet eroavat Casablancassa, Luke paljastuu Darth Vaderin isäksi, galaksit räjähtää ja Keinonen laskeutuu rankaisemaan kaikkia.
No ei vaiskaan, oikeasti kyseessä on vain jatko-osa Hayao Miyazakin ja Isao Takahatan alkuperäiselle pandahupailulle. Tällä kertaa Peppi Pitkätossun ja pandaperheen arkea saapuu sekoittamaan sirkuksesta karannut pikkutiikeri. Lopussa näiden kotikylä jää veden alle ja pandat matkaavat uusine ystävineen junalla kohti kuivaa maata. Tällä kertaa lyhäristä pystyy selvästi bongaamaan myöhemmin Ponyo rantakalliollaTuulen laakson Nausicaässa ja Henkien kätkemässä jatkokehiteltyjä ja kierrätettyjä yksittäisiä ideoita junista ja tulvavesistä lähtien.
Mikäli siis toisin sanoen mahdollisuuden saa tämänkin katsoa, kannattaa tilaisuudesta ottaa vaari, etenkin jos ensimmäinenkin pandailu oli mieleen. Tämä jatko-osa nimittäin on joka suhteessa ensimmäisen tasoista hassuttelua äärimmäisen koukuttavaa tunnusmusiikkiaan ja söpöjä hahmojaan myöden, eikä pituuttakaan tällä ole juuri sen enempää kuin sillä ensimmäiselläkään. Panda! Go Panda! on harmittominta mahdollista viihdettä jota tästä maailmasta löytyy. Katsokaa ja ihastukaa.


Arvio: 4/5


PANDA KOPANDA AMEFURI SAKASU NO MAKI, 1973 Japani
Ohjaus: Isao Takahata
Käsikirjoitus: Hayao Miyazaki
Näyttelijät: 
Kazuko Sugiyama, Kazuo Kumakura, Yasuo Yamada, Yoshiko Ohta, Yûko Maruyama

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tässä blogissa minä olen herra ja hidalgo. Älä pidä muita jumalia, äläkä myöskään roskasta kommenttiosiota.