perjantai 20. toukokuuta 2016

Kung Fu Panda 3 (2016)


Kung Fu Panda on tyhmä nimi elokuvasarjalle. Voiko kukaan aikuinen ihminen oikeasti sanoa ääneen pitävänsä Kung Fu Pandasta joutumatta ivallisten katseiden kohteeksi? Minä pidän. Itseasiassa paljonkin, etenkin toisesta elokuvasta jolle annoin muinoin täydet pisteet. Kolmatta elokuvaa onkin odoteltu viitisen vuotta liian kauan. Pelkkien trailerien perusteella aloin jo hermostua, josko tämä olisi sarjan vaikea kolmas osa ja huonoin elokuva. Intuitioni oli oikeassa.

Aloitetaanpa elokuvan hyvistä puolista. Kung Fu Panda on edelleen Kung Fu Panda, näyttää ja kuulostaa upealta, ääninäyttelijät ovat edelleen hyviä, Jack Black on oma mahtava itsensä ja tarina jatkuu siitä mihin se aiemmin jäi. Tällä kertaa Po löytää kadonneen isänsä ja pandojen heimon. Samaan aikaan superpahis karkaa sielumaailmasta elävien maailmaan imeäkseen suurten mestareiden, mukaan lukien pandojen, chin tullakseen maailman mahtavimmaksi soturiksi. Superpahiksen lyömiseksi Pon täytyy löytää sisäinen lohikäärmejeesussoturinsa ja sitä rataa. Tarinaa ei totisesti ole paljon, muttei kyllä tyhjäkäyntiäkään. Kung Fu Panda 3 on nimittäin sisältöönsä nähden armollisen lyhyt, paikoin tyylikäs simppeli elokuva.


Elokuvan suurimmaksi ongelmaksi koituu, että koko se on käytännössä viimeisen komean mittelön petaamista ilman sen kummempaa juonta tai henkeä. Pandojen heimo on uskomattoman tylsä ja persoonaton, eikä Pon isälläkään ole yhtään mitään järkevää osaa koko suuressa tarinassa. Mystinen superpahiskin on uskomattoman paperinohut roisto, pelkästään vallan ja voimanhimoinen pirulainen. Pandojen kohellus ei kiinnosta eikä naurata, henkilöiden olematon kemia tai sisäinen konflikti ei kiinnosta ja käsikirjoituskin on edelliseen osaan verrattuna varsin mitäänsanomaton. Tyylikäs tyylittelykin on vähemmän tyylikästä kuin toisessa osassa.

Kokonaisuutena Kung Fu Panda 3 on yksinkertaisesti laiska elokuva joka ei edes yritä olla tekniikkamainosta kunnianhimoisempi. Toiseen osaan verrattuna tämä onkin iso askel taaksepäin sekä teknisesti että laadullisesti. Jos ei jaksa käyttää tuntia tämmöisen turhakkeen katsomiseen, niin kannattaa ainakin tarkistaa ne muutamat tyylikkäät kohtaukset vaikka youtubesta. Ehkä pienoinen pettymys, koska tämä olisi voinut olla niin paljon parempi elokuva. Kevään isoista animaatioleffoista Zootropolis on huomattavasti parempi.


Arvio: 2.5/5


KUNG FU PANDA 3, 2016 USA, Kiina
Tuottaja: Melissa Cob
Ohjaaja: Alessandro Carloni, Jennifer Yuh Nelson
Käsikirjoittaja: Glen Berger, Jonathan Aibel
Näyttelijät: Jack Black, Angelina Jolie, Jackie Chan, Dustin Hoffman, Bryan Cranston, James Hong, Lucy Liu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tässä blogissa minä olen herra ja hidalgo. Älä pidä muita jumalia, äläkä myöskään roskasta kommenttiosiota.