keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Chihayafuru Part II (2016)


Edellisessä osassa joukko japanilaisia lukioikäisiä nuoria perusti oman korttipelikerhon ja osallistui lopussa piirikunnalliseen korttipelikilpailuun. Chihayafurun toinen episodi käytännössä jatkaa suoraan siitä mihin edellinen osa jäi. Tällä kertaa panoksena vain on vähän isompi kilpailu, jossa kerholaisia vastaan asettuu kuningattareksi kutsuttu korttimestari. Samaan aikaan erään nuoren perheenjäsen kuolee ja surun murtama nuori päättää lopettaa korttipelit tyystin. Eih!
Juonikuvaus kuulostaa varmaan kuulostaa vähän tyhmältä – mitä se oikeastaan onkin – ja periaatteessa tämä onkin täysin samaa tavaraa ensimmäisen Chihayafurun kanssa, mutta tällä kertaa aikaa ei ole tarvinnut tuhlata erikseen hahmojen ja pelin pitkälliseen esittelyyn vaan heti ensimmäisestä kohtauksesta päästään jo suoraan draaman ytimeen. Siinä missä edellinen osa tuntui kauhean pinnalliselta ja lattealta, tässä päästään jopa tarkastelemaan hahmojen välisiä suhteita, nähdäänpä tässä muutama dramaattinen flashbackkin.



Chihayafuru Part II on kaikessa edellistä elokuvaa parempi. Jopa näyttely tuntuu kummasti parantuneen ensimmäisestä osasta, tämä jopa tuntuukin varsin realistiselta ja aidolta siihen verrattuna. Tosielämässä todennäköisesti varsin tylsät korttipeliottelut ovat tässä vähintään yhtä huvittavan viihdyttävällä tavalla ylidramatisoituja kuin ensimmäisessäkin ja pituuttakin tällä on sopivasti kitsaammin kuin lähes parituntisella edellisosalla. Varsinaisesti turhia kohtauksia tässä ei tuntunut olevan laisinkaan.
Kyseessä on siis toisin sanoen mitä täydellisintä Chihayafuru Part I:n toistoa, mutta huomattavasti paremmin. Ainut isompi moka tässä oli omasta mielestäni päätös keskittyä vain yhteen tai kahteen keskeiseen hahmoon kun kokonainen kerho koostuu ainakin viidestä ensimmäisessä osassa esitellystä yksilöllisestä persoonallisuudesta. Ehkä muutamaan ydinhenkilöön keskittyminen oli välttämätöntä tiiviimmän draaman kannalta, mutta samalla tuntuu menneen lapsi pesuveden mukana, sillä astetta värikkäämmät sivuhahmot ovat tässä omaan makuuni kaikista muistettavimpia.
Ehkä virhe vielä korjataan ensi vuonna ilmestyvässä trilogian päätösosassa.


Arvio: 4/5



CHIHAYAFURU PART II, 2016 Japani
Tuotanto:-
Ohjaus: 
Norihiro Koizumi
Käsikirjoitus: 
Norihiro Koizumi, Yuki Suetsugu
Näyttelijät: 
Jun Kunimura, Mackenyu, Mayu Matsuoka, Miyuki Matsuda, Mone Kamishiraishi, Shûhei Nomura, Suzu Hirose, Yûki Morinaga, Yûma Yamoto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tässä blogissa minä olen herra ja hidalgo. Älä pidä muita jumalia, äläkä myöskään roskasta kommenttiosiota.