perjantai 29. huhtikuuta 2016

Super Turbo Atomic Ninja Rabbit (2015)


Jäniskevennys


Tässä eräänä päivänä kauniina nettiä selaillessani satuin törmäämään seuraavaan, aivan törkeän hienoon piirrossarjan avausvideoon: 


Ensimmäisenä videossa silmiin pisti sen täydellinen uskollisuus kaikille kahdeksankymmentä- ja yhdeksänkymmentäluvun poikien toimintapiirretyille. Tuossa videossa on yksinkertaisesti aivan kaikki oman aikansa kliseet taistelevista eläinhahmoista ja päähän soimaan jäävästä tunnarista lähtien. Vanhana jääränä jäin tietysti ihmettelemään, miten parin vuosikymmenen piirrettyjen katselun aikana on voinut tällainen timantti mennä sivu suun. Noh, totuus on ettei olekkaan vaan kyseesssä oli eräänlainen hassu käytännön pila.

Aloitusvideon on luonut ameriikkalainen animaattori Wesley Louis muutaman kaverinsa kanssa. Ideana oli luoda mahdollisimman kliseinen kasari- ja ysäripiirretyn aloitusvideo ja kikkailla se vanhan videonauhurin avulla mahdollisimman aidon ikivanhan videonauhoitteen näköiseksi. Seuraavaksi tekijät perustivat Youtubeen oman aikalaispiirrettyihin erikoistuneen kanavan, jossa myöhemmin kyseinen tallenne julkaistiin ja esiteltiin tuntemattomana kadonneena klassikkona. Jekku oli niin hyvin toteutettu että porukka ihan oikeasti meni retkuun täysillä, jotkut jopa muistivat katsoneensa sarjaa. Tekijät paljastivat myöhemmin kyseessä olevan vitsin.


Tuntuu uskomattomalta että joku viitsii nähdä näin paljon vaivaa pelkän käytännön pilan suhteen. Kun jälkikin on noin korkeatasoista ja ammattimaista, ei voi kuin hattua nostaa kyseisille huumorimiehille.


Sama VHS-laatuisena:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tässä blogissa minä olen herra ja hidalgo. Älä pidä muita jumalia, äläkä myöskään roskasta kommenttiosiota.