keskiviikko 13. joulukuuta 2017

The Nut Job 2: Nutty by Nature (2017)


Pari vuotta sitten ilmestynyt ensimmäinen Suuri pähkinäryöstö oli äärimmäisen geneerinen ja armottomasti itseään toistava tuhnuanimaatio violetin oravan suuresta pähkinäryöstöstä. Kyseinen elokuva oli niin pitkästyttävää ja puisevaa katsottavaa, että päädyin manaamaan itsensä Aleksander Solzenitsynin kirjoineen avukseni. Vankileirien saaristosta on nyt takana vasta ensimmäiset 175 sivua ja vielä tuhatkunta edessä. Tarpeeksi tätä elokuvaa varten, argh.
Nut Job 2: Nutty by Nature (rakastan tuota nimeä!) jatkaa siitä mihin edellinen osa jäi. Violetin oravan pähkinäkauppa räjähtää heti alussa taivaan tuuliin ja puiston eläimet päätyvät takaisin ensimmäisen elokuvan lähtöpisteeseen eli puistoon keräämään talvirantoa. Tällä kertaa kavala ahne liikemies ja poliitikko aiko kuitenkin panna puiston matalaksi silkkaa ahneuttaan – klisee, joka oli vanha jo Norm of the Northissa.


Mitäköhän tästäkin voi enää sanoa? Nut Job 2 on käytännössä täysin sama elokuva kuin ensimmäinenkin eikä tässä todellakaan ole koetettu keksiä pyörää uudelleen. Kaikki mitä ensimmäisestä on kyetty kierrättämään on myös kierrätetty. Tämän ansioksi täytyy tosin mainita, että siinä missä ensimmäinen Nut Job jakaantui kuolettavan tylsään ja turruttavan toiminnalliseen alku- ja loppupuolikkaaseen, on Nut Job 2 koko pituudeltaan vain turruttavaa toimintaa ja sähellystä ilman kaksista punaista lankaa. Tätä ainakin viitsi välillä vähän tosissaan vilkaistakin kirjan lukemisen ohella toisin kuin yhdentekevää ensimmäistä osaa.
Aidosti positiivisena kehityksenä mainittakoon ainakin huomattavasti ensimmäisestä osasta parantunut animaatio ja epämääräisen sähellyksen sekaan lisättyjä yllättäviä hiljaisempiakin hetkiä. Uusista hahmoista ehkä hauskin on Jackie Chanin esittämä valkoinen söpöilyä inhoava kungfu-hiiri, josta irtoaa muutamaan otteeseen ihan hyvät ”lähes naurut”. Harmittavasti Jackien paksu itämainen aksentti tekee miehen ääninäyttelystä todella häiritsevää kuunneltavaa.


Nut Job 2 on käytännössä suora toisinta ensimmäisestä Nut Jobista; jos sattui tykkäämään kyseisestä elokuvasta, todennäköisesti tykkää tästäkin. Tällä elokuvalla on mittaa 90 minuuttia, eikä siitä tainnut olla parinkymmenen minuutinkaan edestä järkevää tai kiinnostavaa juonellista sisältöä. Itse sain kuitenkin sinä aikana luettua peräti 150 sivua Vankileirien saaristoa, joten ei tätä täysin hukkaan heitetyksi ajaksi voi haukkua. 

Täytynee etsiä jostain lisää tylsiä elokuvia, ehkä tämän vielä saa luettua joskus loppuunkin.


Arvio: 2/5


THE NUT JOB 2: NUTTY BY NATURE, 2017 Kanada, Etelä-Korea, Kiina, USA
Tuotanto: Li Li Ma, Harry Linden, Jongham Kim, Simgwan Kim, Jongsoo Kim, Bob Barlen, Youngki Lee
Ohjaus:
Cal Brunker
Käsikirjoitus: 
Bob Barlen, Cal Brunker, Peter Lepeniotis, Scott Bindley
Näyttelijät: 
Bobby Cannavale, Bobby Moynihan, Gabriel Iglesias, Isabela Moner, Jackie Chan, Jeff Dunham, Maya Rudolph, Peter Stormare, Will Arnett

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tässä blogissa minä olen herra ja hidalgo. Älä pidä muita jumalia, äläkä myöskään roskasta kommenttiosiota.